ibashev

 

Научи повече за мен и какво правя най-добре.

 

iancho-b-photo

„Любимите ми неща не струват пари.
Повече от ясно е, че не притежаваме нищо по-ценно от времето.”[1]

Отговора на въпроса „Какъв ще станеш като пораснеш?” ни мъчи от детска възраст, мисля че точно там трябва всеки от нас да го търси . Не ме разбирайте погрешно или буквално, но тези „неосъзнати”  години са съдбовни за следващите „осъзнатите”, където много други фактори влияят.

Казвам се Янчо Башев и още от дете имам интерес към компютърните технологии. Първият ми реален спомен е как играя на една компютърна игра „Каратека” на служебния компютър „Правец – 82” на баща ми (вече бивш учител по Математика и Информатика) в тогавашния Техникум по Електроника и Електротехника „Мария Сколдовска Кюри” в родния ми град.

Въпреки ранния ми интерес към компютърните технологии, чак към края на ученическите ми години и началото на студентското ми обучение добих „смелостта” да направя по-сериозни стъпки в програмирането и уеб технологиите. Поставил съм думата смелост в кавички, защото от дете имам голям респект към хората, които се занимават с разработка на софтуер и програмиране. За това вземането на такова решение е важно за мен, а отношението ми – сериозно.

SEO Course

Моят старт в софтуерното инженерство

До сега  основния ми опит е свързан с изграждане на малки уеб сайтове и блогове. Добре съм запознат с по-големите CMS системи (WordPress, Joomla и Drupal); също имам познания   по HTML, CSS и PHP; сблъсквал съм се с MySQL бази от данни; DNS записи…

Обичам да чета книги свързани с програмиране, разработка на софтуер и уеб технологии. Следя няколко сайта, чрез  които се информирам за новостите в софтуерната индустрия и ежедневно посещавам различни блогове за намиране на решения на определени казуси свързани с разработка на софтуер. Предимно вечер обичам да гледам видео уроци по програмиране, софтуерни технологии, уеб дизайн и уеб технологии. Също още едно любимо четиво, на което не пропускам брой, е списанието „.net”!


Посещавах присъствено четири месечен курс по „Search Engine Optimization” отново в „Академията на Телерик ”. Там 16 човека бяха наградени със сертификати за SEO специалисти и аз бях един от тях.

[1]Стив Пол Джобс

Сертификати:

безплатни курсове безплатни курсове Mobile App Analytics Fundamentals Certificate